Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στο χωριό μας είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 1989. Κάτι πρωτόγνωρο για εκείνη την εποχή αναλογιζόμενοι πως τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα χωριά αφιερώνουν κάποιες ημέρες του καλοκαιριού σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο γεγονός του καλοκαιριού, μετά το πανηγύρι του χωριού μας, της Αγίας Παρασκευής (26 Ιουλίου). Είναι εκείνη η περίοδος που οι περισσότεροι Απανταχού Καϊτσιώτες και όχι μόνο, βρίσκονται στο χωριό για να περάσουν λίγες ημέρες ηρεμίας και ξεκούρασης. Είναι ο θεσμός που μέσα από τις εκδηλώσεις ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, αναδεικνύει τα ήθη και τα έθιμα του χωριού και γενικότερα της περιοχής μας.
  Όλα αυτά τα χρόνια συνήθως το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκινά αρχές Αυγούστου, και διαρκεί 3 έως 5 ημέρες. Κάθε χρόνο αναπόσπαστο κομμάτι των εκδηλώσεων είναι η αιμοδοσία που πραγματοποιείται στο αγροτικό ιατρείο του χωριού, όπου η συμμετοχή όσων περισσότερων εθελοντών, κρίνεται απαραίτητη. Η απονομή του Δραγούνειου βραβείου, μια πρωτοβουλία του κ. Ιωάννη Γ. Δραγούνη που έχει καθιερωθεί από το 1990, με σκοπό να ανταμείβει τους κόπους και τη σκληρή δουλειά των νέων του χωριού, για την εισαγωγή τους σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. Η κεντρική βραδιά με παραδοσιακούς χορούς απ' όλα τα μέρη της Ελλάδας, από το χορευτικό συγκρότημα του χωριού, καθώς επίσης και η αρτοκλασία στην Αγία Παρασκευή που συνοδεύεται με το σερβίρισμα παραδοσιακής φασολάδας και με το διαγωνισμό πίτας και ζυμωτού ψωμιού στο Παυσίλυπο της Αγίας Παρασκευής. Κάθε χρόνο το πρόγραμμα διαφοροποιείται, με τη διοργάνωση ξεχωριστής λαϊκής βραδιάς, θεατρικής παράστασης, θέατρο σκιών και διαφόρων αθλητικών δραστηριοτήτων, καθώς και πολλών άλλων δραστηριοτήτων που αποφασίζονται εκείνη την περίοδο.
  Πλέον θα έχετε τη δυνατότητα, πέρα από την ανακοίνωση του προγράμματος των εκδηλώσεων μέσω της εφημερίδας μας, και της διανομής του γενικότερα, να το βλέπετε αναρτημένο και στη σελίδα μας.
JavaScript Slideshow
(Βίντεο - Εκδηλώσεις 1991) Από το αρχείο του Κώστα Βλαχάκη.
Δείτε φωτογραφίες από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις - Αύγουστος 2015!
Δείτε φωτογραφίες από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις - Αύγουστος 2016!


Πολιτιστικές Εκδηλώσεις 11 & 12 Αυγούστου 2018 στην Καΐτσα

Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων για τον Αύγουστο του 2018 όπως δημοσιεύτηκε και στην εφημερίδα "Καΐτσα" (Απρίλιος - Ιούνιος) είναι το εξής:
Με την Κίνηση Νέων να διοργανώνει τις αθλητικές δραστηριότητες.

Σάββατο   11/08/2018

07:30   Θεία Λειτουργία στην Αγία Παρασκευή.
Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνος δέηση για τους ευεργέτες Γιάννη και Στέλλα Δραγούνη και στην συνέχεια η παραδοσιακή φασολάδα, που καθιερωμένα παρασκευάζουν οι Γιώργος Τριαντόπουλος και Αποστόλης Μπουλούζος. Οι πίτες και τα ψωμιά από τις Καϊτσώτισσες θα είναι ευπρόσδεκτα, για να συμπληρωθεί το τραπέζι στο Παυσίλυπο της Αγίας Παρασκευής. Προσκαλούμε επίσης και τους τραγουδιστάδες των παραδοσιακών τραγουδιών του χωριού ή των φίλων της Καΐτσας για να ολοκληρώσουμε αυτό το θαυμάσιο τμήμα της εκδήλωσης.

22:00    Πάρτι νεολαίας στη Κίνηση Νέων Καΐτσας.
Ένα πάρτι που έγινε θεσμός, και οι νέοι του χωριού μας ελκύουν μεγάλη προσέλευση νέων της περιοχής!

Κυριακή   12/08/2018

21:00    Παραδοσιακή βραδιά.
Στο χώρο του γηπέδου μπάσκετ του χωριού θα πραγματοποιηθούν παραδοσιακοί χοροί απ' τα χορευτικά μας, η απονομή του Δραγούνειου Βραβείου στους επιτυχόντες σε ΑΕΙ. Η βραδιά θα συνεχιστεί με τη δημοτική ορχήστρα του Γιάννη Τσαπρούνη, της Βίκης Πανταζή και στο κλαρίνο τον Κωνσταντίνο Παντίδο!


Για τις αθλητικές δραστηριότητες που διοργανώνει η Κίνηση Νέων Καΐτσας τις ημέρες των εκδηλώσεων, όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν να ενημερώσουν έγκαιρα τους υπεύθυνους.